Διεθνές workshop “Υπολογιστικά μοντέλα για το νευροεκφυλισμό”

Το Εργαστήριο Βιοπληροφορικής και Ανθρώπινης Ηλεκτροφυσιολογίας – BIHELab του Τμήματος Πληροφορικής του Ιονιου Πανεπιστημίου, σε συνεργασία με το Computer Algebra Research Group του πανεπιστημίου Wilfried Laurier, το NSERC CRSNG  – Natural Sciences and Engineering Research Council του Καναδά και το The Fields Institute for Research in Mathematical Sciences του Τορόντο συνδιοργανώνουν στις 24 Φεβρουαρίου 2017 ένα διεθνές workshop με θέμα “Υπολογιστικά μοντέλα για το νευροεκφυλισμό”.

Στο εργαστήριο αυτό, διακεκριμένοι επιστήμονες θα περιγράψουν μια σειρά  προσεγγίσεων βιοπληροφορικής και μοντέλων, που έχουν αναπτυχθεί πρόσφατα για τον εντοπισμό υποψήφιων μηχανισμών νευροεκφυλιστικών ασθενειών με βάση διαθέσιμα κλινικά δεδομένα.

Οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν για συγκεκριμένα θέματα που περιλαμβάνουν: τα Εφαρμοσμένα Μαθηματικά, την Εξόρυξη Δεδομένων, τη Μοντελοποίηση, τη Βιοφυσική, τη Βιοχημεία, τη Βιοπληροφορική, τη Νευροπληροφορική και τα Υπολογιστικά Μαθηματικά στη Βιολογία.

Ο σκοπός του εργαστηρίου είναι να φέρει σε επαφή εμπειρογνώμονες από τις κοινότητες των μαθηματικών, των πληροφορικών, των βιολόγων και των ιατρών, και να παράσχει μια πλατφόρμα για την ανταλλαγή ιδεών. Το όραμα των διοργανωτών είναι να γίνει μια επισκόπηση των τεχνολογιών αιχμής  στην μοντελοποίηση, τη μαθηματική ανάλυση και την υπολογιστική πρακτική, κυρίως στο πεδίο των νευροεκφυλιστικών νόσων, και να διερευνηθούν ταυτόχρονα νέα πεδία εφαρμογών και να  προωθηθούν νέες συνεργασίες.

Ομιλητές
Michael Harney, Intermountain Healthcare
Ilias Kotsireas, Wilfrid Laurier University
Stanley Liang, York University
Siv Sivaloganathan, University of Waterloo
Ioannis Tarnanas, ETH University Zurich
Παναγιώτης Βλάμος, Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο σύνδεσμο http://www.fields.utoronto.ca/activities/16-17/CompModels

Start Time

00:00

Κυριακή, Μάρτιος 19, 2017

Finish Time

00:00

Δευτέρα, Μάρτιος 20, 2017

Address

Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Leave A Reply