Ομιλία του Καθηγητή κ. Κωνσταντίνου Λαμπρινουδάκη με θέμα "Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων: Από την Τυπική Συμμόρφωση στην Ουσιαστική Εφαρμογή"

ShareThis
Δημοσίευση: 15-01-2024 00:45 | Προβολές: 2213
image

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 20 ετών λειτουργίας του τμήματος Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου θα πραγματοποιηθεί η 5η κατά σειρά ομιλία των σεμιναρίων «Τρέχουσες Τάσεις στην Επιστήμη της Πληροφορικής» και σας προσκαλούμε στην ομιλία του κ. Κωνσταντίνου Λαμπρινουδάκη, Καθηγητή του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς. 

Ο κος Λαμπρινουδάκης είναι προσκεκλημένος ομιλητής του Εργαστηρίου Δικτύων, Πολυμέσων και Ασφάλειας Συστημάτων (NMSLab) και θα προσεγγίσει το θέμα: «Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων: Από την Τυπική Συμμόρφωση στην Ουσιαστική Εφαρμογή». 

Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2024 στις 18:00. Μπορείτε να την παρακολουθήσετε μέσω του συνδέσμου: https://ionio-gr.zoom.us/j/92232951603

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλο το ερευνητικό προσωπικό του τμήματος Πληροφορικής . 

Σύντομο βιογραφικό:Κωνσταντίνος ΛαμπρινουδάκηςO Κων/νος Λαμπρινουδάκης έχει πτυχίο Ηλεκτρολόγου και Ηλεκτρονικού Μηχανικού από το Πανεπιστήμιο του Salford (1985), Μάστερ (M.Sc.) σε συστήματα αυτομάτου ελέγχου από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (Imperial College - 1986) και διδακτορικό δίπλωμα (Ph.D.) από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (Queen Mary and Westfield College - 1991). Την περίοδο 1998 -2009 εργάστηκε στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ως μέλος ΔΕΠ του Τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων. Από τον Ιούνιο 2009 μέχρι και σήμερα υπηρετεί στο Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς (από το 2017 ως Καθηγητής). Από το 2015 είναι Διευθυντής του Εργαστηρίου Ασφάλειας Συστημάτων, ενώ στο διάστημα 2015 έως και 2020 διετέλεσε Πρόεδρος του Τμήματος. Από το 2016 είναι τακτικό μέλος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, ενώ στο διάστημα 2012 έως και 2015 διατέλεσε τακτικό μέλος της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών. 

Τα τρέχοντα επιστημονικά ενδιαφέροντα του συμπεριλαμβάνουν τους τομείς της ασφάλειας πληροφοριακών και επικοινωνιακών συστημάτων και της προστασίας της ιδιωτικότητας. Εδώ και πολλά χρόνια ασχολείται με θέματα που σχετίζονται με την προστασία των προσωπικών δεδομένων και τη συμμόρφωση των πληροφοριακών συστημάτων με την Εθνική και Ευρωπαϊκή Νομοθεσία. Είναι συγγραφέας περισσότερων των 120 ερευνητικών εργασιών σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, βιβλία και πρακτικά συνεδρίων στους τομείς ενδιαφέροντός του. Επίσης συμμετέχει στην Επιστημονική Επιτροπή Προγράμματος (Program Committee) σε περισσότερα από 200 διεθνή επιστημονικά συνέδρια, ενώ σε 15 από αυτά είναι Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής. Επίσης είναι μέλος της συντακτικής επιτροπής και κριτής ερευνητικών εργασιών σε περισσότερα από 35 διεθνή επιστημονικά περιοδικά Έχει συμμετάσχει σε πλήθος χρηματοδοτούμενων ερευνητικών, μελετητικών και αναπτυξιακών έργων, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη.


Επιστροφή
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας