Κεντρικές εκδηλώσεις εορτασμού 20 χρόνων από την Ίδρυση του Τμήματος Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου

ShareThis
Δημοσίευση: 04-05-2024 13:46 | Προβολές: 1711
image

Το Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου, με ιδιαίτερο ενθουσιασμό ανακοινώνει τη διοργάνωση των κεντρικών εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 20 ετών λειτουργίας του, από τις 15 έως τις 17 Μαΐου, στην Κέρκυρα. Το σημαντικό αυτό για το Τμήμα μας γεγονός, αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία ανασκόπησης και αναστοχασμού δύο δεκαετιών ακαδημαϊκής αριστείας, πρωτοπορίας και κοινωνικής συνεισφοράς.

Οι κεντρικές εκδηλώσεις εορτασμού θα αποτελέσουν σημείο συνάντησης ακαδημαϊκού προσωπικού, φοιτητών, αποφοίτων και διακεκριμένων προσκεκλημένων, αντικατοπτρίζοντας τα επιτεύγματα του Τμήματος, τις συνεισφορές του στην επιστήμη και την κοινωνία και χαράσσοντας μια επιτυχημένη πορεία για το μέλλον.

Κορυφαία και εμβληματική, για τον ευρύτερο χώρο της πληροφορικής στην Ελλάδα, στιγμή των εκδηλώσεων θα αποτελέσει η αναγόρευση σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος, του εξέχοντα επιστήμονα της πληροφορικής, βραβευμένου με το ACM Turing Award 2021 (γνωστό και ως «Νόμπελ της Πληροφορικής»), Ομότιμου Καθηγητή Jack J. Dongarra, με αφορμή τις εξαιρετικές συνεισφορές του στον τομέα της υπολογιστικής επιστήμης και της υπερυπολογιστικής.

Οι αλγόριθμοι και το λογισμικό του θεωρούνται κινητήριες δυνάμεις για την ανάπτυξη της υπολογιστικής υψηλών επιδόσεων και έχουν μεγάλο αντίκτυπο σε πλήθος περιοχών της επιστήμης υπολογιστών, όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη και τα Γραφικά Υπολογιστών. Διακρίνεται, τέλος, για την αφοσίωσή του στην επιστημονική κοινότητα και την εκπαίδευση νέων ερευνητών.

Η επιτιμοποίηση του κ. Dongarra ενισχύει τη φήμη του Τμήματος Πληροφορικής ως κέντρου αριστείας και αναδεικνύει το Ιόνιο Πανεπιστήμιο ως έναν από τους παγκοσμίως αναγνωρισμένους προορισμούς για την εκπαίδευση και την έρευνα.

Οι εκδηλώσεις του τριημέρου περιλαμβάνουν:

Τετάρτη 15 Μαΐου 2024

  • 12:00 - Ημερίδα Καριέρας με τη συμμετοχή της Deloitte (Κτήριο Τμημάτων Ιστορίας και ΤΑΒΜ, Ιωάννου Θεοτόκη 72)
  • 16:00: Ionian Wikithon (Κτήριο Γαληνός, Αίθριος Χώρος, Πρώην Ψυχιατρείο, Πλατεία Τσιριγώτη 7)

Πέμπτη 16 Μαΐου 2024

  • 16:00 - Ημερίδα Υποψηφίων Διδακτόρων (Κτήριο Γαληνός, Αίθριος Χώρος, Πρώην Ψυχιατρείο, Πλατεία Τσιριγώτη 7)
  • 20:00 - Επιτιμοποίηση του Ομότιμου Kαθηγητή Jack J. Dongarra (Ιόνιος Ακαδημία)

Παρασκευή 17 Μαΐου 2024

  • 12:00 - Κεντρική Εκδήλωση Εορτασμού (Ιόνιος Ακαδημία)

Το εορταστικό τριήμερο θα ολοκληρωθεί με την Κεντρική Εκδήλωση, όπου το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του Τμήματος Πληροφορικής θα συναντηθούν σε μια πραγματικά αξιομνημόνευτη και με ευρεία απήχηση εκδήλωση.


Επιστροφή
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας