ΣΕΠΠ: Από την εκδήλωση “Εικονική Αναπαράσταση του Παλαιού Δημοτικού Θεάτρου της Κέρκυρας”

ShareThis
Δημοσίευση: 15-12-2017 12:04 | Προβολές: 3640
image

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2017 σε μια κατάμεστη Αίθουσα Τελετών της Ιονίου Ακαδημίας, η εκδήλωση με θέμα “Εικονική Αναπαράσταση του Παλαιού Δημοτικού Θεάτρου της Κέρκυρας” που συνδιοργάνωσε Σχολή Επίστημης της Πληροφορίας και Πληροφορικής με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος / Τμήμα Κέρκυρας και τα ΓΑΚ-Αρχεία Ν. Κέρκυρας.

Στο πρώτο μέρος ο κόσμος (νέοι και όχι μόνο όπως φαίνεται από τις αντίστοιχες φωτογραφίες) συνέρρευσε για να απολαύσει ένα ολόγραμμα του Παλαιού Δημοτικού Θεάτρου, τριδιάστατες απεικονίσεις και εν τέλει να περιηγηθεί ψηφιακά σε αυτό ως είδος βιντεοπαιχνιδιού χρησιμοποιώντας εξοπλισμό του Τμήματος Πληροφορικής. Η συγκεκριμένη δράση θα επαναληφθεί για ενδιαφερόμενους μαθητές σε μια προσπάθεια μεταλαμπάδευσης της τοπικής ιστορίας στις νέες γενιές με τη βοήθεια των νέων τεχνολογιών.

Στο κύριο μέρος της εκδήλωσης χαιρέτησαν οι Πρόεδροι των Τμημάτων της Σχολής, ο Αν. Καθηγητής κ. Σώζων Παπαβλασόπουλος, Πρόεδρος του Τμήματος Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας και ο Καθηγητής κ. Παναγιώτης Βλάμος, Πρόεδρος του Τμήματος Πληροφορικής.

Η εισαγωγική ομιλία του Κοσμήτορα της Σχολής, κ. Κωνσταντίνου Οικονόμου, έδωσε το στίγμα της ημέρας και κατέδειξε την τεχνογνωσία και την επιστημονική γνώση που υπάρχει στο πανεπιστήμιο σε θέματα πολιτισμού και ανάδειξης αυτού με ψηφιακά μέσα. Στη συνέχεια, ο κ. Σταύρος Βλίζος, Επίκ. Καθηγητής του Τμήματος Τμήματος Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας αναφέρθηκε στα ζητήματα του Κλασικισμού έναντι του Μοντερνισμού αναφορικά με την Κέρκυρα πάντα σε σχέση με το θέατρο. Στη συνέχεια, η κα Λένα Τσολάκου, Αρχιτέκτονας, μέλος του ΤΕΕ αναφέρθηκε σε ψήγματα από την ιστορία του Παλαιού Δημοτικού Θεάτρου.

Το επιστέγασμα της εκδήλωσης ήταν η ομιλία του του κ. Αθανασίου Τσίπη, Υπ. Διδάκτορα του Τμήματος Πληροφορικής, ο οποίος έδειξε αναλυτικά τη μέθοδο που ακολούθησε για να μοντελοποιήσει τριδιάστατα το Παλαιό Δημοτικό Θέατρο βασιζόμενος αποκλειστικά σε σχέδια που παραχώρησαν τα ΓΑΚ και σε φωτογραφικό υλικό που υπάρχει ελεύθερα στο Διαδίκτυο. Η ομιλία του έκλεισε με ένα βίντεο ως παραγόμενο αυτής της προσπάθειας όπου φάνηκαν όλοι οι χώροι του Παλαιού Δημοτικού Θεάτρου το οποίο μάλιστα γέμιζε με κόσμο (avatar) και οι οποίοι στο τέλος χειροκρότησαν τον επί της σκηνής πιανίστα (avatar). Το κοινό ενθουσιάστηκε και το βίντεο προβλήθηκε πάλι.


Επιστροφή

Ενημέρωση

Κτίριο Γραμματειών (Κτίριο 3) Πλατεία Τσιριγώτη 7 (πρώην Πλατεία Παλιού Ψυχιατρείου) Κέρκυρα, 49100 τηλ:26610 87760 / 87761 / 87763
e-mail: cs@ionio.gr
certification
<< <
Απρίλιος 2024
> >>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας