Τοποθεσία
page image

Το Τμήμα Πληροφορικής στεγάζεται σε τρία ανακαινισμένα κτίρια (Κτίριο Αρεταίος, Κτίριο Γραμματειών (κτίριο 3), Κτίριο Γαληνός) στο παλαιό ψυχιατρείο Κέρκυρας. Εκεί βρίσκονται οι αίθουσες διδασκαλίας για το προπτυχιακό και το μεταπτυχιακό, τα εργαστήρια Η/Υ, η γραμματεία και το γραφείο υποστήριξης συστημάτων του Τμήματος. Τα γραφεία των μελών ΔΕΠ του Τμήματος βρίσκονται σε διαφορετικό χώρο, στο Ανάκτορο των αγίων Γεωργίου και Μιχαήλ.


location2

Αίθουσες Εργαστηρίων
Σκοπός των εργαστηρίων Η/Υ είναι η υποστήριξη του διδακτικού έργου του Τμήματος Πληροφορικής, η διευκόλυνση των φοιτητών για την εκπόνηση εργασιών στο πλαίσιο των μαθημάτων τους, καθώς και η πρόσβαση στο διαδίκτυο για εκπαιδευτικούς, αλλά και ψυχαγωγικούς σκοπούς.

Από όλες τις αίθουσες του κτηρίου και φυσικά από τα εργαστήρια, υπάρχει πρόσβαση στο τοπικό δίκτυο Ethernet 1 Gbps καθώς και στο διαδίκτυο (Ιnternet). Το κτίριο συνδέεται ασύρματα με τον κεντρικό κόμβο του Ιονίου Πανεπιστημίου.

 

location3

Η πρόσβαση των φοιτητών στα εργαστήρια είναι ελεύθερη, εκτός από τις ώρες όπου σε αυτά γίνονται μαθήματα. Οι χρήστες μπορούν ελεύθερα να περιηγούνται στο διαδίκτυο, να λαμβάνουν και να στέλνουν e-mail και να αποθηκεύουν τα αρχεία τους στο σκληρό δίσκο ή σε φορητά μέσα αποθήκευσης (floppy, cd-rom, usb stick). Επίσης τα εργαστήρια είναι εξοπλισμένα με δικτυακούς εκτυπωτές, στους οποίους οι φοιτητές μπορούν να εκτυπώνουν εργασίες και υλικό σχετικά με το γνωστικό αντικείμενο της Πληροφορικής.


location4

Βιβλιοθήκη
Η βιβλιοθήκη του τμήματος Πληροφορικής αποτελεί μέρος της κεντρικής βιβλιοθήκης του Ιονίου Πανεπιστημίου. Είναι πλήρως αυτοματοποιημένη και συνδεδεμένη με το πανεπιστημιακό δίκτυο. Σκοπός της είναι να ικανοποιήσει τις ακαδημαϊκές και ερευνητικές ανάγκες των φοιτητών, του διδακτικού και διοικητικού προσωπικού του τμήματος, αλλά και της ευρύτερης πανεπιστημιακής κοινότητας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Βρίσκεται στο σύμπλεγμα κτιρίων στην οδό Ιωάννου Θεοτόκη.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τη διεύθυνση http://iup.ionio.gr/ στον δικτυακό τόπο της κεντρικής βιβλιοθήκης του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Ενημέρωση: 27-09-2019
<< <
Μάρτιος 2024
> >>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Σήμερα, Τρίτη 05-03-2024
Δεν βρέθηκαν εγγραφές για αυτήν την ημέρα
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας