ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Το BiHELab υποστηρίζει την ελληνική αποστολή στο 7th Heidelberg Laureate Forum. Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων ξεκίνησε
Για δεύτερη συνεχή χρονιά το Εργαστήριο Βιοπληροφορικής και Ανθρώπινης Ηλεκτροφυσιολογίας, BiHELab (http://bihelab.di.ionio.gr/) του Ιονίου Πανεπιστημίου στηρίζει την ελληνική αποστολή στο 7th Heidelberg Laureate Forum.
Το Εργαστήριο από το 2017 αποτελεί τον επίσημο φορέα εκπροσώπησης της Ελλάδας ως ακαδημαϊκός συνεργάτης στον θεσμό των ετήσιων επιστημονικών συναντήσεων για την Πληροφορική και τα Μαθηματικά που πραγματοποιούνται στη Χαϊδελβέργη, χρηματοδοτώντας τη συμμετοχή περιορισμένου αριθμού ελλήνων ερευνητών.
Το BiHELab, στο οποίο ηγείται ο Καθηγητής Πληροφορικής, Παναγιώτης Βλάμος, είναι το πρώτο ελληνικό ερευνητικό εργαστήριο που έγινε εταίρος του Heidelberg Laureate Forum, HLF (https://www.heidelberg-laureate-forum.org/), του παγκοσμίως αναγνωρισμένου φόρουμ όπου η ελίτ των Μαθηματικών και της Επιστήμης των Υπολογιστών, δηλαδή αποδέκτες των διεθνών βραβείων Abel Prize, Fields Medal, Nevanlinna Prize και ACM A.M. Turing Award, επιδίδονται σε μια 5θήμερη «πνευματική ανταλλαγή» με νέους ερευνητές από όλο τον κόσμο.
Στο 7ο φόρουμ που θα υλοποιηθεί στις 22-27 Σεπτεμβρίου 2019 η επιλογή του ή των ελλήνων νέων ερευνητών θα πραγματοποιηθεί βάσει της καθορισμένης διαδικασίας, από ειδική επιτροπή του γερμανικού ιδρύματος HLF και κατόπιν της σχετικής προκήρυξης και εκδήλωσης ενδιαφέροντος ελλήνων νέων ερευνητών από όλα τα ερευνητικά ιδρύματα της χώρας.
Η περίοδος υποβολής αιτήσεων για το 7ο HLF ξεκίνησε από τις 15 Νοεμβρίου 2018 και θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου 2019. Νέοι ερευνητές από κάθε επίπεδο (προπτυχιακοί/ μεταπτυχιακοί, διδακτορικοί ή μετα-διδακτορικοί) καλούνται να συμπληρώσουν και να υποβάλουν τις αιτήσεις τους μέσω του παρακάτω συνδέσμου: http://application.heidelberg-laureate-forum.org
Η διοργάνωση του φόρουμ αποτελεί κοινή πρωτοβουλία του Ινστιτούτου Θεωρητικών Σπουδών της Χαϊδελβέργης (Heidelberg Institute for Theoretical Studies, HITS), του Klaus Tschira Stiftung (KTS) και του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης. Υποστηρίζεται δε, από το Σύλλογο Μηχανημάτων Υπολογισμού (Association of Computing Machinery, ACM), τη Διεθνή Μαθηματική Εταιρεία (International Mathematical Union) και τη Νορβηγική Ακαδημία των Επιστημών και των Γραμμάτων.
Για περισσότερες πληροφορίες: www.heidelberg-laureate-forum.org