ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 2 - Εγγραφές πρωτοετών φοιτητών στο Τμήμα Πληροφορικής για το ακαδ. έτος 2020 - 2021

ShareThis
Δημοσίευση: 06-10-2020 13:54 | Προβολές: 1447

Εγγραφές πρωτοετών φοιτητών στο Τμήμα Πληροφορικής για το ακαδ. έτος 2020 – 2021

Σας ενημερώνουμε ότι στις 29/9/2020 ολοκληρώθηκε η ηλεκτρονική εγγραφή των επιτυχόντων, στην εφαρμογή του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Τις προσεχείς ημέρες το Υπουργείο θα διαβιβάσει ηλεκτρονικά στις Γραμματείες των Τμημάτων των Πανεπιστημίων, τους καταλόγους των νεοεισαχθέντων που υπέβαλαν ηλεκτρονικά αίτηση εγγραφής.

Μετά την παραλαβή των καταλόγων των νεοεισαχθέντων, η Γραμματεία του Τμήματος Πληροφορικής θα ξεκινήσει την διαδικασία της ολοκλήρωσης των εγγραφών.

Θα γίνει  αντιπαραβολή α) των ονομάτων που εμφανίζονται στους καταλόγους των νεοεισαχθέντων που υπέβαλαν ηλεκτρονικά αίτηση εγγραφής και τον οποίο θα μας έχει διαβιβάσει το Υπουργείο, και β) των φακέλων με τα δικαιολογητικά εγγραφής που λάβαμε και συνεχίζουμε να λαμβάνουμε, και στην περίπτωση που διαπιστωθεί οποιοδήποτε πρόβλημα, π.χ. μη παραλαβή φακέλου ή έλλειψη κάποιου δικαιολογητικού θα έρθουμε σε επικοινωνία μέσω του δηλωμένου e-mail ή τηλεφώνου (τα e-mails και τα τηλέφωνα εμφανίζονται στους καταλόγους του Υπουργείου) ώστε να αντιμετωπιστεί.

Για το λόγο αυτό δεν χρειάζεται να ανησυχείτε μήπως δεν παραλάβαμε τον φάκελο με τα δικαιολογητικά εγγραφής σας 

 

Διαβεβαιώνουμε τους πρωτοετείς και τις οικογένειές τους ότι οι εγγραφές  θα ολοκληρωθούν έγκαιρα (και επομένως θα δοθούν οι κωδικοί) ώστε να μπορέσουν, όσοι το επιθυμούν, να κάνουν την ηλεκτρονική αίτηση για δωρεάν σίτιση ή/και δωρεάν στέγαση (με χρήση των κωδικών αυτών) σύμφωνα με την ανακοίνωση της αρμόδιας υπηρεσίας (Γραφείο Φοιτητικής Μέριμνας)  στον ιστότοπο του Ιονίου Πανεπιστημίου (www.ionio.gr). Σε περίπτωση που δεν θα είναι δυνατόν να ολοκληρωθούν όλες οι εγγραφές μέχρι την ημερομηνία που έχει ορίσει το Γραφείο Φοιτητικής Μέριμνας ως καταληκτική για την υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων για δωρεάν σίτιση ή/και δωρεάν στέγαση, τότε θα δοθεί παράταση από το Γραφείο Φοιτητικής Μέριμνας. Επομένως δεν χρειάζεται να ανησυχείτε μήπως δεν θα έχετε έγκαιρα τους κωδικούς.

 

Μέχρι την ολοκλήρωση των εγγραφών, οι ώρες τηλεφωνικής εξυπηρέτησης από τη Γραμματεία θα είναι αποκλειστικά:

12.30-14.30  καθημερινά, στα τηλ. 26610/87760-1-3 

  

Τις επόμενες ημέρες οι εγγεγραμμένοι θα λάβουν στο e-mail που δήλωσαν στην Αίτηση Ηλεκτρονικής Εγγραφής (στην εφραμογή του υπουργείου), τα εξής:

  1. Πιστοποιητικό Εγγραφής (για τους άρρενες και Πιστοποιητικό για την Στρατολογία)

Το Πιστοποιητικό αυτό βεβαιώνει ότι ο φοιτητής είναι εγγεγραμμένος στο Τμήμα, και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιαδήποτε δημόσια υπηρεσία (εφορία κ.λπ.)

  1. Κωδικούς για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες (οι κωδικοί αυτοί θα χρησιμοποιηθούν για  την ηλεκτρονική πρόσβαση σε:
  • εφαρμογές του Τμήματος Πληροφορικής (π.χ. για να μπορούν να ζητήσουν ηλεκτρονικά διαγραφή από το Τμήμα αν πάρουν μετεγγραφή σε άλλο Πανεπιστήμιο)
  • εφαρμογές του Ιονίου Πανεπιστημίου (π.χ. για να μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση για δωρεάν σίτιση ή/και στέγαση για όσους επιθυμούν να κάνουν τέτοια αίτηση, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αρμόδιας υπηρεσίας (Γραφείο Φοιτητικής Μέριμνας) στον ιστότοπο του Ιονίου Πανεπιστημίου (www.ionio.gr)
  • εφαρμογές του Υπουργείου (π.χ. για να μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση για έκδοση Ακαδημαϊκής Ταυτότητας (γνωστή ως ΠΑΣΟ), να μπορούν να δηλώσουν βιβλία, κ.λπ.)
  1. Οδηγίες ενεργοποίησης των παραπάνω κωδικών
  2. Οδηγό Πρωτοετών με οδηγίες για τον τρόπο απόκτησης Ακαδημαϊκής Ταυτότητας (γνωστή ως ΠΑΣΟ) και με διάφορες άλλες χρήσιμες πληροφορίες.

Επιστροφή
Σχετικά Νέα

Ενημέρωση

Κτίριο Γραμματειών (Κτίριο 3) Πλατεία Τσιριγώτη 7 (πρώην Πλατεία Παλιού Ψυχιατρείου) Κέρκυρα, 49100 τηλ:26610 87760 / 87761 / 87763
e-mail: cs@ionio.gr
certification
<< <
Μάρτιος 2024
> >>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Σήμερα, Παρασκευή 29-03-2024
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας