Υπουργοί, Υφυπουργοί και εκπρόσωποι της Πολιτικής Ηγεσίας της κυβέρνησης επικρότησαν το 4ο Παγκόσμιο Συνέδριο Γηριατρικής και Νευροεκφυλιστικών Ερευνών «GeNeDis 2020»

ShareThis
Δημοσίευση: 09-10-2020 18:38 | Ενημέρωση: 09-10-2020 20:58 | Προβολές: 2540
Έναρξη: 09-10-2020 |Λήξη: 30-10-2020
[Έληξε]
image

Θερμό χαιρετισμό απεύθυναν στο 4ο Παγκόσμιο Συνέδριο Γηριατρικής και Νευροεκφυλιστικών Ερευνών «GeNeDis 2020» με τίτλο «Υγεία στη γήρανση και ψυχική ευεξία στη νέα ψηφιακή εποχή» Υπουργοί, Υφυπουργοί και εκπρόσωποι της Πολιτικής Ηγεσίας της κυβέρνησης, που εξήραν το έργο των Ελλήνων επιστημόνων – ερευνητών και του Εργαστηρίου Βιοπληροφορικής και Ηλεκτροφυσιολογίας Ανθρώπου (BIHELab) του Τμήματος Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου και των συνδιοργανωτών του συνεδρίου.

«Η διοργάνωση του 4ου Παγκοσμίου Συνεδρίου «Genedis 2020» στη «Γενετική, Γηριατρική και στην έρευνα των Νευροεκφυλιστικών νόσων» είναι μια εξαιρετική πρωτοβουλία που προβάλλει τη χώρα μας και το επιστημονικό δυναμικό της και συμβάλλει στην ανάδειξη των θεμάτων των επιστημών της Γενετικής, της Γηριατρικής και της Έρευνας και Πρόληψης νευροεκφυλιστικών ασθενειών. Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και τα μέλη της Κυβέρνησης αναγνωρίζουν την σημασία της ολοκληρωμένης και ποιοτικής παροχής υπηρεσιών υγείας στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας.

Στις άμεσες προτεραιότητες του Υπουργείου Υγείας είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών με άνοια και των οικογενειών τους, μέσα από στοχευμένες δράσεις, και με την συνεργασία των ειδικών επιστημόνων. Συγκεκριμένα, στις άμεσες δράσεις του Υπουργείου συμπεριλαμβάνονται η Επικαιροποίηση του Σχεδίου Δράσης για την άνοια, το Σχέδιο νόμου «Δικαιώματα των προσώπων που πάσχουν από άνοια και των περιθαλπόντων τους», η δημιουργία του Μητρώου ασθενών με άνοια και η δημιουργία ιατρείων μνήμης στα Νοσοκομεία. Σας εύχομαι καλή επιτυχία στις εργασίες του συνεδρίου σας» ανέφερε στο χαιρετισμό της, ως εκπρόσωπος του προέδρου της Ελληνικής Κυβέρνησης, η υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη.

«Πρόκειται για ένα συνέδριο υψηλού επιστημονικού ενδιαφέροντος που διοργανώνεται από σπουδαία ερευνητικά κέντρα και εξαιρετικούς επιστήμονες, ορισμένους από τους οποίος έχω την τιμή να γνωρίζω. Η θεματική του συνεδρίου είναι ζωτικής σημασίας πεδίο, αφού η ανάπτυξη τα τελευταία έτη διαφόρων ασθενειών στον ηλικιωμένο πληθυσμό έχει παρουσιάσει αύξηση, αποτέλεσμα και της αύξησης της μέσης διάρκειας ζωής. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η άνοια, με πιο συχνή μορφή τη νόσο Αλτσχάιμερ. Είναι χαρακτηριστικό ότι ένας άνθρωπος προσβάλλεται από άνοια κάθε τρία δευτερόλεπτα, ενώ το ετήσιο κόστος της άνοιας υπολογίζεται παγκοσμίως σε ένα τρις εκατομμύριο δολάρια, ποσό που αναμένεται να διπλασιαστεί έως το 2030. Θέλω να υπερτονίσω τη σημασία που δίνει η ελληνική πολιτεία στο υψηλού επιπέδου επιστημονικό έργο που συντελείται στη χώρα μας στον τομέα της Υγείας. Είμαστε υποχρεωμένοι να επενδύσουμε στο ανθρώπινο επιστημονικό δυναμικό μας και στις σχέσεις του με τη διεθνή επιστημονική κοινότητα, προκειμένου να χρησιμοποιήσουμε αυτή τη γνώση για την επίτευξή υψηλής, διατηρήσιμης, έξυπνης και κοινωνικά δίκαιης ανάπτυξης. Παράλληλα πρέπει να κατορθώσουμε να συνδεθούμε μόνιμα και δημιουργικά με τους Έλληνες επιστήμονες που διαπρέπουν στο εξωτερικό, όπως ο καθηγητής Κωνσταντίνος Λυκέτσος, το Εργαστήριο Βιοπληροφορικής και Ηλεκτροφυσιολογίας Ανθρώπου (BIHELab) του Τμήματος Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου, που αποτελεί ένα τέτοιο επιτυχημένο μοντέλο αφοσιωμένο στην ανάπτυξη της χώρας μας στον διεθνή ερευνητικό χώρο. Εργαστήριο που υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Παναγιώτη Βλάμου και παρά τις δυσκολίες μέσα στην κρίση, αναπτύχθηκε σημαντικά και είμαστε υπερήφανοι για αυτό. Για όλους τους παραπάνω λόγους θεωρώ το συγκεκριμένο Συνέδριο εξέχουσας σημασίας και συγχαίρω όσους εργάστηκαν για να πραγματοποιηθεί» ανέφερε στον χαιρετισμό του, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

«Το 4ο Παγκόσμιο GeNeDis 2020 φέρνει σε επαφή́ επιστήμονες από́ διαφόρους κλάδους και εξετάζει τα νεότερα ευρήματα στους τομείς των Νευροεπιστημών. Το θέμα που έχει «Υγιή́ Γήρανση και την Ψυχική́ Ευεξία στη Νέα Ψηφιακή́ Εποχή́» είναι πολύ επίκαιρο. Από την μεριά μας ως Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων χρηματοδοτούμε έρευνες σχετικά με τις κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες της γήρανσης του πληθυσμού στην Ελλάδα, αλλά και με την γενετική, την γηριατρική και τις νευροεκφυλιστικές νόσους με σκοπό να ενισχύσουμε την ερευνά σε αυτούς τους τομείς στην Ελλάδα», είπε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρήστος Δήμας.

«Αποτελεί εθνική επιταγή, για κάθε αναπτυγμένο κράτος, η διασφάλιση καλής σωματικής και ψυχικής υγείας προς όλους τους πολίτες, ειδικότερα προς τον ευαίσθητο πληθυσμό της τρίτης ηλικίας. Σε μία εποχή που η ανθρωπότητα δοκιμάζεται από μία σειρά κρίσεων σε πολλαπλά επίπεδα - η υγειονομική κρίση, η οικονομική κρίση, η περιβαλλοντική κρίση και η κρίση αξιών - η ομοψυχία των λαών συνιστά αντίδοτο στις οικουμενικές δυσαρμονίες των καιρών μας. Οι Ένοπλες Δυνάμεις, βασικός θεματοφύλακας της εθνικής ασφάλειας και άμυνας, βρίσκονται σε κατάσταση συνεχούς επαγρύπνησης και σε πλήρη συντονισμό με τον κρατικό μηχανισμό τηρώντας πιστά τις κατευθυντήριες γραμμές της πολιτικής ηγεσίας. Οι Ένοπλες Δυνάμεις διακρίνονται για τον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα των δράσεων τους, σε θέματα κοινωνικής μέριμνας και προσφοράς. Στο πλαίσιο αυτό έχουν αναληφθεί συλλογικές δράσεις, επωφελεία της τρίτης ηλικίας, που αφορούν όχι μόνο τους απόστρατους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς, αλλά και τους ηλικιωμένους του γενικού πληθυσμού. Χωρίς αμφιβολία, η ισχυρή δημόσια υγεία αντανακλά το επίπεδο πολιτισμικής εκλέπτυνσης ενός κράτους, αποστολή στην οποία μετέχει ενεργά το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας» τόνισε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γρηγόρης Ζαριφόπουλος, επαίνεσε με θέρμη το 4ο Παγκόσμιο Συνέδριο «GeNeDis 2020» ενώ αναφέρθηκε παράλληλα και στη στρατηγική του Υπουργείου για τη δημιουργία αποθετηρίων δεδομένων.

«Η έρευνα στηρίζεται σε δεδομένα, και εδώ έρχεται και το δικό μας υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης να προτεραιοποιήσει τη δημιουργία και οργάνωση πολλών και καλής ποιότητας ανοιχτών ανωνυμοποιημένων δεδομένων προκειμένου να αξιοποιηθούν σε πολλούς τομείς της οικονομίας μας, αλλά πρωτίστως την υγεία. Στη στρατηγική μας, η δημιουργία σχετικών αποθετηρίων δεδομένων είναι υψηλής προτεραιότητας και αυτά τα αποθετήρια δεδομένων υγείας θα προκύψουν και από άλλες πρωτοβουλίες που έχουμε δρομολογήσει, όπως ο ατομικός ηλεκτρονικός φάκελος υγείας, να έχουνε δηλαδή όλοι οι πολίτες της Ελλάδος έναν ψηφιακό ηλεκτρονικό φάκελο υγείας. Αυτός ο φάκελος θα μπορέσει να διοχετεύσει, ανωνυμοποιημένα προφανώς, πολλά δεδομένα στο σχετικό αποθετήριο δεδομένων υγείας προκειμένου να αξιοποιηθούν σε πολλές εφαρμογές και να οδηγήσουν σε λύσεις συνολικά για τον πληθυσμό. Η ελληνική κυβέρνηση προχωρά με ταχείς ρυθμούς τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας, ενσωματώνει την τεχνολογία σε όλους τους τομείς της οικονομίας και πρωτίστως στην υγεία. Δημιουργεί τις προϋποθέσεις για δεδομένα που θα αξιοποιηθούν μέσα από εφαρμογές τεχνικής νοημοσύνης και όλο αυτό το θεσμικό πλαίσιο θα στηρίξει την έρευνα και τις εργασίες του Συνεδρίου σας. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές», κατέληξε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

«Η δημογραφική γήρανση αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που ήδη καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε ως κοινωνία. Η μείωση των γεννήσεων σε συνδυασμό με την αύξηση του προσδόκιμου ζωής οδηγεί σε σημαντική αλλοίωση της δημογραφικής πυραμίδας μετατοπίζοντας την κατανομή του πληθυσμού από τις παραγωγικές ηλικίες προς μεγαλύτερες. Σε δέκα χρόνια από σήμερα, το 32% του πληθυσμού της Ελλάδας θα είναι άνω των 65 ετών, ενώ πρόσφατη έκθεση του ΟΗΕ κατατάσσει τη χώρα μας στην 6η θέση της λίστας των χωρών με τη μεγαλύτερη συρρίκνωση του πληθυσμού στην παραγωγική ηλικία. Συγχρόνως, παρότι έχουμε υψηλό προσδόκιμο επιβίωσης, οι Έλληνες άνω των 70 ετών είναι πολύ λιγότερο υγιείς από ότι συνομήλικοι τους στις χώρες της δυτικής Ευρώπης. Η ευαισθητοποίηση των πολιτών για όλες τις πτυχές της γήρανσης αποτελεί το πρώτο, ίσως πιο ουσιαστικό βήμα για την άμβλωση των αρνητικών επιπτώσεων. Οφείλουμε όλο το πολιτικό σύστημα, και εμείς πρώτοι από όλους, ως το μεγαλύτερο κόμμα στην Ελλάδα, να εντάξουμε και να αναδείξουμε στην πολιτική ατζέντα το ζήτημα της υγειούς γήρανσης πέρα από τη μονοδιάστατη οπτική της υπογεννητικότητας. Να ενθαρρύνουμε πρωτοβουλίες για τη βελτίωση των δυνατοτήτων για σωματική κοινωνική και ψυχική υγεία, ώστε να μπορούν να συμμετέχουν ενεργά στη κοινωνία χωρίς διακρίσεις, και να απολαμβάνουν ανεξάρτητη και καλής ποιότητας ζωή. Βασικός παράγοντας αποτελεί από τη μια πλευρά η εξοικείωση με τον ψηφιακό κόσμο των χρηστών και από την άλλη η εισαγωγή τεχνολογικής καινοτομίας στις παρεχόμενες υπηρεσίες προς σε αυτή την ηλικιακή κατηγορία» τόνισε ο γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής ΝΔ, Γεώργιος Στεργίου.

«Την τελευταία δεκαετία η αύξηση του προσδόκιμου ζωής έφερε στο προσκήνιο την ανάγκη και την υποχρέωση για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων κυρίως της τρίτης ηλικίας. Μεγάλη η πρόκληση για την ασφαλή γήρανση. Γι’ αυτό και σας ευχαριστώ ως Περιφέρεια Ιονίων νήσων για το συγκεκριμένο Παγκόσμιο Συνέδριο. Εμείς ήδη έχουμε προσπαθήσει και είμαστε στη διαδικασία και εκπονούμε ένα μεγάλο πρόγραμμα που το ονομάζουμε «Ασφαλής Γήρανση». Είναι ένα πρόγραμμα για ανθρώπους που είναι μοναχικοί, και δυστυχώς είναι αρκετοί. Σας εύχομαι καλή επιτυχία. Είμαι σίγουρος ότι τα συμπεράσματα του Συνεδρίου θα είναι πολύ σημαντικά» επεσήμανε ο αντιπεριφερειάρχης Ιονίων νήσων, Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής συνοχής, Κώστας Ζορμπάς, εκφράζοντας τις θερμές ευχές και τους χαιρετισμούς της Περιφερειάρχη Ιονίων νήσων Ρόδης Κράτσα-Τσαγκαροπούλου.

«Το συγκεκριμένο Συνέδριο είναι ένα εθνογραφικό γεγονός το οποίο αφορά όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά όλο τον κόσμο. Οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας άνω των 65 ετών ξεπερνούνσήμερα το 25% του πληθυσμού, όταν αυξάνεται συνεχώς το ποσοστό με άνοια σε ανθρώπους άνω των 80 ετών. Αυτές οι αλλαγές έχουν αλλάξει την καθημερινή τους ζωή, στην κοινωνική και συμπεριφορική τους διάσταση. Συγχαίρω το Εργαστήριο Βιοπληροφορικής και Ηλεκτροφυσιολογίας Ανθρώπου (BIHELab) του Τμήματος Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου και τους συνδιοργανωτές του Συνεδρίου και κυρίως τον καθηγητή Πανιαγιώτη Βλάμο. Αυτή η πρωτοβουλία πηγαίνει την έρευνα σε ένα νέο επίπεδο» είπε μεταξύ άλλων, χαρακτηριστικά, ο κυβερνητικός βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός.

«Το Παγκόσμιο Συνέδριο GeNeDis είναι μια πρακτική επίδειξη του ταχέως αναπτυσσόμενου ερευνητικού δυναμικού που τώρα διαμορφώνεται στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Ένα περιφερειακό πανεπιστήμιο πολλαπλών νησιών που αποδεικνύει ότι η ερευνητική αριστεία είναι δυνατή με συστηματική εργασία και ρεαλιστικό στρατηγικό σχεδιασμό. Το μέγεθος του συνεδρίου - πάνω από 3600 συμμετέχοντες - το καθορίζει στο χάρτη των πιο σημαντικών επιστημονικών εκδηλώσεων στον κόσμο. Επίσης, τεκμηριώνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ότι το μέλλον της ερευνητικής αριστείας διαμορφώνεται σε μεγάλο βαθμό μέσα σε ένα διεπιστημονικό πλαίσιο. Αυτό αντιπροσωπεύει ακριβώς τη στρατηγική προσέγγιση που υιοθέτησε το Πανεπιστήμιο μας. Ελπίζουμε ότι τα Συνέδρια GeNeDis θα συνεχίσουν το σημαντικό επιστημονικό τους ταξίδι στο μέλλον, επιτρέποντας νέες και σημαντικές ερευνητικές ανακαλύψεις στον αντίστοιχο επιστημονικό τομέα και επισημαίνοντας τις σχετικές ερευνητικές εξελίξεις στην υπηρεσία της ανθρωπότητας. Θα θέλαμε να εκφράσουμε την ειλικρινή μας ευγνωμοσύνη σε όλα τα άτομα και τους θεσμικούς εταίρους που συνέβαλαν στη διοργάνωση μιας τόσο περίπλοκης εκδήλωσης. Ειδικά στον καθηγητή Βλάμο, έναν διακεκριμένο συνάδελφο και επικεφαλής του Κέντρου Ερευνών του Πανεπιστημίου μας για την καθοδήγηση αυτής της προσπάθειας με έναν πολύ αποτελεσματικό και πολλά υποσχόμενο τρόπο. Ελπίζουμε ότι όλοι θα απολαύσετε τη συμμετοχή σε αυτό το αξέχαστο επιστημονικό γεγονός. Και ελπίζουμε επίσης να σας καλωσορίσουμε σύντομα στην Κέρκυρα στο πλαίσιο μιας επόμενης σε σειρά εκδήλωσης GeNeDis» ανέφερε ο Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου καθηγητής Ανδρέας Φλώρος.

«Όλοι βιώνουμε μια άνευ προηγουμένου κατάσταση με την παγκόσμια πανδημία COVID 19. Επομένως, αυτό είναι ένα καλό πρώτο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση για να δημιουργήσουμε συνέργεια μεταξύ όλων μας για έναν στόχο που όλοι θέλουμε να πετύχουμε: να παρουσιάσουμε και να συζητήσουμε νέα και προηγμένα επιστημονικά ευρήματα, προκειμένου να εργαστούμε για την εξέλιξη της έρευνας και την ανάπτυξη. Οι ομιλητές του προγράμματος είναι σε θέση να μοιραστούν τη δουλειά τους και να συζητήσουν τα νεότερα ευρήματα στον τομέα της νευροεπιστήμης και θα αναδείξουν βασικά θέματα, τάσεις και τρέχουσες πρακτικές για το κοινό. Το συνέδριο επικεντρώνεται στις τελευταίες σημαντικές προκλήσεις στην επιστημονική έρευνα, στην ανάπτυξη νέων βιοδεικτών και πρωτοκόλλων για την έγκαιρη διάγνωση νευροεκφυλιστικών ασθενειών και στον προσδιορισμό νέων στόχων φαρμάκων και τεχνικών απεικόνισης. Η σχέση μεταξύ της γενετικής και της επίδρασής τους σε διάφορες ασθένειες θα εξεταστεί μακροπρόθεσμα. Άλλες συνεδρίες θα επικεντρωθούν σε υπολογιστικές μεθοδολογίες και την εφαρμογή τους στην ταυτοποίηση βιοδεικτών για νευροεκφυλιστικές ασθένειες. Η αύξηση της μέσης διάρκειας ζωής οδηγεί στην ανάπτυξη διαφόρων ασθενειών στον ηλικιωμένο πληθυσμό. Συζητήσεις που προάγουν ότι ο στόχος της καλύτερης και ασφαλέστερης γήρανσης της υγείας θα πραγματοποιηθεί επίσης κατά τη διάρκεια των συνεδριών μας» ανέφερε ο Πρόεδρος του Συνεδρίου και πρόεδρος του Ερευνητικού Κέντρου και Διευθυντής του Εργαστηρίου Βιοπληροφορικής και Ανθρώπινης Ηλεκτροφυσιολογίας (BiHELab) του Ιονίου Πανεπιστημίου, καθηγητής Παναγιώτης Βλάμος.

Το λόγο κατά τη διεξαγωγή της χθεσινής πρώτης μέρας του 4ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Γηριατρικής και Νευροεκφυλιστικών Ερευνών «GeNeDis 2020» που διεξάγεται με 3660 εγγεγραμμένους συμμετέχοντες, επιστήμονες και ερευνητές από όλο τον κόσμο πήρε μετά τον κ. Βλάμο και ο επικεφαλής του Κέντρου Αριστείας Ιατρικής Ακριβείας για την Νόσο Alzheimer του Πανεπιστημίου Johns Hopkins (ΗΠΑ), καθηγητής Κωνσταντίνος Λυκέτσος, ο οποίος να σημειωθεί ότι έχει λάβει πολλά μεγάλα βραβεία και έχει συντάξει πάνω από 400 άρθρα, κεφάλαια, σχόλια, καθώς και πέντε βιβλία. Το έργο του έχει αναφερθεί πάνω από 52.000 φορές με δείκτη h 123 (Google Scholar). Ο Castle-Connolly τον ονόμασε ως έναν από τους κορυφαίους γιατρούς της Αμερικής.

Η πρώτη μέρα του Παγκοσμίου Συνεδρίου ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Έρευνας και Τεχνολογίας-Ελλάς (ΙΤΕ), Διευθυντή Ερευνών στο Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας (IMBB) και Καθηγητή Βιολογίας Μοριακών Συστημάτων στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Κρήτης, στο Ηράκλειο, Καθηγητή Νεκτάριου Ταβερναράκη. Η έρευνα του κ. Ταβερναράκη επικεντρώνεται στους μοριακούς μηχανισμούς του νεκρωτικού κυτταρικού θανάτου και του νευροεκφυλισμού, στην αλληλεπίδραση μεταξύ κυτταρικού μεταβολισμού και γήρανσης, στους μηχανισμούς αισθητηριακής μεταγωγής και ολοκλήρωσης από το νευρικό σύστημα και στην ανάπτυξη νέων γενετικών εργαλείων για τη βιοϊατρική έρευνα. Για τα επιστημονικά του επιτεύγματα, έχει λάβει πολλά αξιοσημείωτα επιστημονικά βραβεία, συμπεριλαμβανομένων δύο ERC Advanced Investigator Grants και ERC Proof of Concept Grant που υποστηρίζει την καινοτομία, το EMBO Young Investigator Award, το Alexander von Humboldt Foundation, το Friedrich Wilhelm Bessel Research Award και πολλά άλλα.

Το GeNeDis 2020, που διεξάγεται διαδικτυακά και θα ολοκληρωθεί στις 11 Οκτωβρίου, είναι υπό την αιγίδα της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου και διοργανώνεται από το Εργαστήριο Βιοπληροφορικής και Ηλεκτροφυσιολογίας Ανθρώπου (BIHELab ) του Τμήματος Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου, με συνδιοργανωτές το Ίδρυμα Έρευνας & Τεχνολογίας (ΙΤΕ), το Ερευνητικό Κέντρο Υπολογιστικών Βιοδεικτών (RCCBm) και τo Εργαστήριο CARGO του Πανεπιστημίου Wilfried Laurier.

 


Δείτε επίσης

4ο Παγκόσμιο Συνέδριο “GeNeDis 2020″ (ONLINE)

Χιλιάδες κορυφαίοι επιστήμονες και ερευνητές από όλο τον κόσμο «συναντώνται» στο 4ο Παγκόσμιο Συνέδριο στην Γενετική, Γηριατρική και στην Έρευνα Νευροεκφυλιστικών Νόσων (GeNeDis 2020)

Η «Ελληνική Πρωτοβουλία Ενάντια στην Αλτσχάιμερ» εγκαινίασε το GeNeDis 2020



Επιστροφή
Σχετικά Νέα
Εθελοντική Αιμοδοσία στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο (Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2024)
Δημοσίευση: 04-11-2024 16:56 | Προβολές: 1373
Σημαντική Ημερομηνία: 07-11-2024
[Έληξε]
Συνημμένα αρχεία
gr  pdf.png  Αφίσα αιμοδοσίας
Mέγεθος: 587.09 KB :: Τύπος: Αρχείο PDF

Ενημέρωση

Κτίριο Γραμματειών (Κτίριο 3) Πλατεία Τσιριγώτη 7 (πρώην Πλατεία Παλιού Ψυχιατρείου) Κέρκυρα, 49100 τηλ:26610 87760 / 87761 / 87763
e-mail: cs@ionio.gr
certification
<< <
Ιανουάριος 2025
> >>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Σήμερα, Δευτέρα 20-01-2025
Δεν βρέθηκαν εγγραφές για αυτήν την ημέρα
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας