Οδηγός Πρωτοετών στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο - Εγγραφές 2022

ShareThis
Δημοσίευση: 01-09-2022 16:06 | Προβολές: 8951
Έναρξη: 01-09-2022 |Λήξη: 09-09-2022
[Έληξε]
image

Επισκεφθείτε τον ειδικό ιστοχώρο "Οδηγός Πρωτοετών στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο" (welcome2ionio) με χρήσιμες πληροφορίες και συνδέσμους για τους νεοεισαχθέντες φοιτητές και τις νεοεισαχθείσες φοιτήτριες και τις εγγραφές τους στα Τμήματα του Ιονίου Πανεπιστημίου.

https://sites.ionio.gr/welcome Νέο παράθυρο
Ιστοχώρος υποδοχής πρωτοετών φοιτητών

Σας καλωσορίζουμε στις Σχολές και τα Τμήματα του Ιδρύματος και σας ευχόμαστε καλή ακαδημαϊκή χρονιά και πρόοδο στις σπουδές σας!


Ηλεκτρονική εγγραφή επιτυχόντων

Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, η εγγραφή των επιτυχόντων των Πανελλαδικών Εξετάσεων έτους 2022 στις Σχολές και τα Τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά, κατά το διάστημα Πέμπτη 01 έως και Παρασκευή 09 Σεπτεμβρίου 2022. Η εγγραφή των επιτυχόντων πραγματοποιείται στο ανωτέρω διάστημα υποχρεωτικά ηλεκτρονικά, μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Ηλεκτρονικών Εγγραφών 2022.

https://eregister.it.minedu.gov.gr/ Νέο παράθυρο
διεύθυνση ηλεκτρονικής εγγραφής του Υπουργείου Παιδείας
(περίοδος εγγραφών: από Πέμπτη 01 έως και Παρασκευή 09 Σεπτεμβρίου 2022)

Ανακοίνωση ηλεκτρονικής εγγραφής επιτυχόντων από το Υπουργείο Παιδείας Νέο παράθυρο

Η διαδικασία εγγραφής θα πραγματοποιείται έως την παραπάνω προθεσμία μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής e-Register του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Θα χρειαστείτε τον:

  • 8ψηψιο κωδικό εξετάσεων υποψηφίου
  • κωδικό πρόσβασης (password) που χρησιμοποιήσατε για την είσοδό σας στην ηλεκτρονική εφαρμογή του Μηχανογραφικού Δελτίου.

Οι επιτυχόντες της ειδικής κατηγορίας των πασχόντων από σοβαρές παθήσεις έτους 2022, εισάγονται στην ηλεκτρονική εφαρμογή εγγραφής με τον ίδιο τρόπο που χρησιμοποίησαν για την εισαγωγή τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή της Αίτησης-Μηχανογραφικού Δελτίου Σοβαρών Παθήσεων, χρησιμοποιώντας ως όνομα χρήστη τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) που αναγράφεται στο Μηχανογραφικό τους Δελτίο και ως κωδικό ασφαλείας αυτόν που ήδη έχουν διαμορφώσει για την πρόσβαση στο Μηχανογραφικό Δελτίο σοβαρών Παθήσεων.

Για την πρόσβαση στην ηλεκτρονική εφαρμογή οι σχολικές μονάδες θα παρέχουν υποστήριξη στους επιτυχόντες όσον αφορά τους κωδικούς πρόσβασης, ενώ μετά την είσοδο στην εφαρμογή θα υπάρχει διαθέσιμο αναλυτικό εγχειρίδιο χρήσης για τη διευκόλυνσή τους, καθώς και συνοπτικές οδηγίες σε κάθε βήμα.

Στην περίπτωση που οι επιτυχόντες είχαν εγγραφεί από προηγούμενο έτος σε πρόγραμμα σπουδών α΄ κύκλου Τμήματος ή Σχολής Α.Ε.Ι. ή Α.Ε.Α. της ημεδαπής, είναι υποχρεωμένοι μέσω του ίδιου Πληροφοριακού Συστήματος, να δηλώσουν τη Σχολή ή το Τμήμα, στο οποίο είναι ήδη εγγεγραμμένοι, αιτούμενοι έτσι, ταυτόχρονα τη διαγραφή τους από αυτό, προκειμένου να ολοκληρωθεί η εγγραφή στη νέα Σχολή ή στο νέο Τμήμα επιτυχίας τους

Η αίτηση εγγραφής των επιτυχόντων μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων ενέχει χαρακτήρα Υπεύθυνης Δήλωσης. Οι επιτυχόντες μετά την είσοδο στην εφαρμογή θα καλούνται να:

  • Συμπληρώσουν τον προσωπικό τους Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισής (ΑΜΚΑ), ο οποίος θα επιβεβαιώνεται μέσω διαλειτουργικότητας με το Εθνικό Μητρώο ΑΜΚΑ.
  • Ελέγξουν τον Αριθμό Δελτίου Ταυτότητας ή Διαβατηρίου που συμπλήρωσαν στο Μηχανογραφικό Δελτίο τους. Αν ο αριθμός δεν βρίσκεται πλέον σε ισχύ, θα είναι σε θέση να τον διορθώσουν.

Κατά τη διαδικασία της Ηλεκτρονικής Εγγραφής, οι επιτυχόντες είναι απαραίτητο να δηλώσουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους, αριθμό κινητού τηλεφώνου και διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τα οποία επιβεβαιώνονται μέσω σχετικών μηχανισμών της ηλεκτρονικής εφαρμογής. Επισημαίνεται ότι, η ορθότητα των στοιχείων επικοινωνίας είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς οι Γραμματείες των Σχολών/Τμημάτων θα έχουν τη δυνατότητα να τα χρησιμοποιήσουν σε περαιτέρω διαδικασίες.

Επιτυχόντες της ειδικής κατηγορίας των πασχόντων από σοβαρές παθήσεις

Οι επιτυχόντες της ειδικής κατηγορίας των πασχόντων από σοβαρές παθήσεις, αφού πραγματοποιήσουν την ηλεκτρονική εγγραφή, πρέπει, οι ίδιοι ή μέσω εξουσιοδοτημένου προσώπου, να καταθέσουν στις Γραμματείες αυτοπροσώπως ή, εναλλακτικά, με ταχυδρομική αποστολή με συστημένη επιστολή και απόδειξη παραλαβής τα ακόλουθα δικαιολογητικά προκειμένου να ολοκληρωθεί η εγγραφή τους:

α) Ευκρινές φωτοαντίγραφο του δελτίου της αστυνομικής τους ταυτότητας ή άλλο δημόσιο έγγραφο, από το οποίο αποδεικνύεται η ακριβής ημερομηνία γέννησης και τα ονομαστικά τους στοιχεία.

β) Ευκρινές φωτοαντίγραφο του Τίτλου απόλυσης: απολυτηρίου ή πτυχίου ή αποδεικτικού του σχολείου από το οποίο αποφοίτησε.

γ) Ευκρινές φωτοαντίγραφο του Πιστοποιητικού διαπίστωσης της πάθησης που έχει εκδοθεί είτε α) από αρμόδια επταμελή Επιτροπή του νοσοκομείου, όπως αυτές συστήνονται κάθε χρόνο, με υπουργική απόφαση, σύμφωνα με την αρ. Φ.151/17897/Β6/2014 (ΦΕΚ 358 Β΄) κοινή υπουργική απόφαση, είτε β) από την Επιτροπή εξέτασης ενστάσεων υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση σε ποσοστό 5% η οποία συγκροτείται με κοινή υπουργική απόφαση, κατόπιν εισήγησης του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ) του Υπουργείου Υγείας.

δ) Τρεις (3) φωτογραφίες τύπου αστυνομικής ταυτότητας

Έλληνες πολίτες της Μουσουλμανικής Μειονότητας

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται επίσης ότι, η εγγραφή των επιτυχόντων με την ειδική κατηγορία των Ελλήνων Πολιτών της Μουσουλμανικής Μειονότητας της Θράκης στις Σχολές και τα Τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το Ακαδημαϊκό έτος 2022-2023, πραγματοποιείται μέσω της ίδιας ηλεκτρονικής εφαρμογής και κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, δηλαδή από 1 έως και 9 Σεπτεμβρίου 2022. Για την ολοκλήρωση της εγγραφής τους οι εισαχθέντες στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με την ειδική κατηγορία των Ελλήνων Πολιτών της Μουσουλμανικής Μειονότητας της Θράκης, οφείλουν στο ίδιο διάστημα υποβολής της αίτησης ηλεκτρονικής εγγραφής (1 έως 9/9/2022) να αποστείλουν με ταχυμεταφορά (courier) ή να καταθέσουν αυτοπροσώπως στη Γραμματεία του Τμήματος / Σχολής επιτυχίας τους σχετική βεβαίωση, ότι είναι εγγεγραμμένοι στα δημοτολόγια Δήμου του Νομού Ξάνθης, Ροδόπης ή Έβρου. Αν έχουν μετεγγραφεί σε άλλο Δήμο άλλης περιοχής, τότε πρέπει να αποστείλουν ή να καταθέσουν αυτοπροσώπως όπως παραπάνω, βεβαίωση του συγκεκριμένου Δήμου από την οποία να προκύπτει ότι μετεγγράφηκαν σ΄ αυτόν, από Δήμο των ανωτέρων Νομών.

Μετά την ηλεκτρονική εγγραφη

Mετά την ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής εγγραφής των επιτυχόντων, παρακαλούμε οι νεοεισαχθέντες να ενημερωθούν άμεσα από τις σχετικές ανακοινώσεις των Γραμματειών για τη διαδικασία απόκτησης των κωδικών ηλεκτρονικής πρόσβασης στις υπηρεσίες του Τμήματος, του Ιονίου Πανεπιστημίου, καθώς και σε εφαρμογές του Υπουργείου.

Σίτιση – Στέγαση

Για όλα τα θέματα σχετικά με τη σίτιση και τη στέγαση, οι πρωτοετείς φοιτητές μπορούν να ενημερώνονται από τον ιστοχώρο της Διεύθυνσης Σπουδών & Φοιτητικής Μέριμνας Νέο παράθυρο.

Σχολές και Τμήματα

Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τις εγγραφές σε κάθε Τμήμα παρέχονται στις Γραμματείες των Τμημάτων:
Σύνδεσμοι προς τους δικτυακούς τόπους όλων των Τμημάτων παρέχονται στη σελίδα Σχολές Νέο παράθυρο.

Χάρτης Νέο παράθυρο με σημειωμένες τις διευθύνσεις των Τμημάτων του Ιονίου Πανεπιστημίου.


Επιστροφή
Σχετικά Νέα
Ακαδημαϊκό Ημερολόγιο 2023-2024
Δημοσίευση: 31-05-2023 16:19 | Ενημέρωση: 06-02-2024 22:21 | Προβολές: 20903
Έναρξη: 01-09-2023 |Λήξη: 31-08-2024
[Σε Εξέλιξη]

Ενημέρωση

Κτίριο Γραμματειών (Κτίριο 3) Πλατεία Τσιριγώτη 7 (πρώην Πλατεία Παλιού Ψυχιατρείου) Κέρκυρα, 49100 τηλ:26610 87760 / 87761 / 87763
e-mail: cs@ionio.gr
certification
<< <
Μάρτιος 2024
> >>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Σήμερα, Πέμπτη 28-03-2024
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας