Η Ολλανδική εταιρεία βιοτεχνολογίας Treeway και το Εργαστήριο BiHELab του Ιονίου Πανεπιστημίου μελετούν θεραπείες κατά του νευροεκφυλισμού

ShareThis
Δημοσίευση: 23-12-2022 11:33 | Ενημέρωση: 23-12-2022 13:43 | Προβολές: 1146
image

Το Εργαστήριο Βιοπληροφορικής και Ανθρώπινης Ηλεκτροφυσιολογίας (BiHELab) του Τμήματος Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου και η εταιρεία βιοτεχνολογίας Treeway B.V., με έδρα την Ολλανδία, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν την ερευνητική τους συνεργασία στις Υπολογιστικές Προσεγγίσεις στις Νευροεκφυλιστικές Ασθένειες.

Η συνεργασία αυτή θα επικεντρωθεί στην αμοιβαία ανταλλαγή έρευνας με σκοπό την προώθηση της μεταφοράς γνώσεων και ανάπτυξης εμπειρογνωμοσύνης για τη δημιουργία ενός καινοτόμου πλαισίου συνδυασμένης θεραπείας για νευροεκφυλιστικές νόσους. Θα ξεκινήσει σε μικρή κλίμακα εστιάζοντας σε μια μεθοδολογία για την επανατοποθέτηση φαρμάκων για συνδυασμένη θεραπεία. Ο μακροπρόθεσμος στόχος είναι να καθιερωθεί μια προσέγγιση βιώσιμη για μια μακροπρόθεσμη συνεργασία.

Η Treeway είναι μια εταιρεία βιοτεχνολογίας κλινικού σταδίου που επικεντρώνεται στην ανάπτυξη θεραπείας για νευροεκφυλιστικές ασθένειες. Η στρατηγική της βασίζεται σε έναν συνδυασμό προσεγγίσεων, που θα μπορούν να παρέχουν τη μεγαλύτερη πιθανότητα επιτυχούς θεραπείας για τους ασθενείς. Το BiHELab θα προσφέρει την πρωτοποριακή εμπειρία του στις υπολογιστικές προσεγγίσεις στο νευροεκφυλισμό, τη χρήση εργαλείων βιοπληροφορικής και την πρώιμη μεταφραστική επιστήμη στη νόσο Αλτσχάιμερ.

Και τα δύο μέρη έχουν διάφορες συνεργασίες γύρω από την έρευνα στις νευροεκφυλιστικές ασθένειες. Ως εκ τούτου, θα μπορέσει να συγκεντρωθεί ένα ευρύ παγκόσμιο δίκτυο εμπειρογνωμόνων τόσο στο κλινικό όσο και στο προκλινικό κομμάτι.

Η συνεργασία ξεκίνησε στο πλαίσιο του συνεδρίου GeNeDis 2022. Ο καθηγητής Παναγιώτης Βλάμος, επιστημονικός διευθυντής του BiHELab δήλωσε σχετικά: «Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που συνδυάζουμε την τεχνογνωσία μας με την Treeway και καθορίζουμε νέες προσεγγίσεις για ένα τόσο διαδεδομένο ζήτημα όπως ο νευροεκφυλισμός.»

Η Inez de Greef, Διευθύνων Σύμβουλος της Treeway πρόσθεσε: «Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με το BiHELab επειδή οι τομείς εξειδίκευσής του μπορούν να βοηθήσουν όταν εξετάζουμε τις προσεγγίσεις και την έρευνά μας από μαθηματική και υπολογιστική άποψη. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην επίτευξη του στόχου μας για ανάπτυξη θεραπειών για νευροεκφυλιστικές ασθένειες».

Για περισσότερες πληροφορίες:

Εργαστήριο Βιοπληροφορικής και Ανθρώπινης Ηλεκτροφυσιολογίας (BiHELab)
bihelab@ionio.gr
http://bihelab.di.ionio.gr/

Treeway B.V.
info@treeway.nl
http://www.treeway.nl/


Επιστροφή
Σχετικά Νέα

Ενημέρωση

Κτίριο Γραμματειών (Κτίριο 3) Πλατεία Τσιριγώτη 7 (πρώην Πλατεία Παλιού Ψυχιατρείου) Κέρκυρα, 49100 τηλ:26610 87760 / 87761 / 87763
e-mail: cs@ionio.gr
certification
<< <
Απρίλιος 2024
> >>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Σήμερα, Τρίτη 16-04-2024
Δεν βρέθηκαν εγγραφές για αυτήν την ημέρα
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας