10ήμερη Εργαστηριακή Εκπαίδευση, του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών Βιοπληροφορική και Νευροπληροφορική

ShareThis
Δημοσίευση: 27-03-2023 16:27 | Προβολές: 711
image

Για 4η ακαδημαϊκή χρονιά ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η 10ήμερη Εργαστηριακή Εκπαίδευση, του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών Βιοπληροφορική και Νευροπληροφορική, που διοργανώνεται από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

50 φοιτητές συμμετείχαν καθημερινά, ενώ 20 εισηγητές παρουσίασαν τον εξοπλισμό, τα λογισμικά και τα ερευνητικά έργα του εργαστηρίου Βιοπληροφορικής και Ανθρώπινης Ηλεκτροφυσιολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Η εργαστηριακή εκπαίδευση ολοκληρώθηκε με την ενότητα Ακαδημαϊκές και επαγγελματικές προοπτικές στη Βιοπληροφορική και Νευροπληροφορική. Την ενότητα συντόνισε ο Καθηγητής Βιοπληροφορικής Παναγιώτης Βλάμος. Η πρώτη εισήγηση έγινε από το Δρ Poloko Leotlela, Διευθύνων Σύμβουλο της εταιρείας Βιοτεχνολογίας CapeBio που παρουσίασε στους φοιτητές τις επαγγελματικές προοπτικές στο χώρο της βιοτεχνολογίας. 

Ακολούθησε ο Ομότιμος Καθηγητής Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής Ιωάννης Δραγώνας που παρουσίασε στους φοιτητές τις δυνατότητες καινοτομίας στο χώρο της Πληροφορικής. 

Η επόμενη παρουσίαση έγινε από την κα Σοφία Τσακίρη, νομικό, υπεύθυνη του Γραφείου Μεταφοράς Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και Μέλος του ΤΕΣ Μεταφοράς Τεχνολογίας και Διανοητικής Ιδιοκτησίας, η οποία παρουσίασε τρόπους κατοχύρωσης νέων ιδεών στις βιοεπιστήμες. 

Ακολούθησε ο Ομότιμος Καθηγητής Χειρουργικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Κωνσταντίνος Σιμόπουλος, που μίλησε για την ανάπτυξη καινοτομικών προϊόντων στην ιατρική έρευνα. 

Οι παρουσιάσεις συνεχίστηκαν με τον Κο Σωτήρη Αναγνώστη, Διευθυντή Μάρκετινγκ του Κέντρου Ικανοτήτων ΠΥΘΕΙΑ, ο οποίος συζήτησε για τις ευκαιρίες απασχόλησης στο χώρο της ψηφιακής υγείας.

Η τελευταία ομιλία δόθηκε από τον Καθηγητή Νευρολογίας του Πανεπιστημίου McGovern του Τέξας, Prof. Paul Schulz, ο οποίος παρουσίασε τα πρόσφατα ερευνητικά αποτελέσματα σχετικά με την κατανόηση μηχανισμών εξέλιξης της νόσου Αλτσχάιμερ. 

Την εκδήλωση έκλεισαν η Καθηγήτρια του ΕΑΠ Μαρία Χατζηνικολάου και ο Καθηγητής του Ιονίου Πανεπιστημίου Παναγιώτης Βλάμος, τονίζοντας την μεγάλη σημασία του μεταπτυχιακού προγράμματος Σπουδών Βιοπληροφορική και Νευροπληροφορική.


Επιστροφή
Σχετικά Νέα

Ενημέρωση

Κτίριο Γραμματειών (Κτίριο 3) Πλατεία Τσιριγώτη 7 (πρώην Πλατεία Παλιού Ψυχιατρείου) Κέρκυρα, 49100 τηλ:26610 87760 / 87761 / 87763
e-mail: cs@ionio.gr
certification
<< <
Ιούνιος 2023
> >>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Σήμερα, Σάββατο 10-06-2023
Δεν βρέθηκαν εγγραφές για αυτήν την ημέρα
Προσεχώς
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας