Δημοσίευμα στην "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ" για τη συμμετοχή του Εργαστηρίου Βιοπληροφορικής και Ανθρώπινης Ηλεκτροφυσιολογίας στην Ελληνική Πρωτοβουλία Ενάντια στην Αλτσχάιμερ

ShareThis
Δημοσίευση: 19-06-2023 17:57 | Προβολές: 2599
image

Η εφημερίδα "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ" δημοσίευσε στην ηλεκτρονική της μορφή το άρθρο "Αλτσχάιμερ: Δράσεις και προγράμματα για διαρκή βελτίωση της φροντίδας". Στο δημοσίευμα παρουσιάζεται το έργο της Ελληνικής Πρωτοβουλίας Ενάντια στην Αλτσχάιμερ, στην οποία συμμετέχουν κορυφαίοι κλινικοί γιατροί και ερευνητές των νευροεπιστημών από όλον τον κόσμο.

Το Εργαστήριο Βιοπληροφορικής και Ανθρώπινης Ηλεκτροφυσιολογίας (BiHELab) του Τμήματος Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου, που διευθύνεται από τον Καθηγητή Παναγιώτη Βλάμο, συμμετέχει στην πρωτοβουλία αναλύοντας χιλιάδες φακέλους δεδομένων από διαχρονικές μελέτες που διεκπεραιώθηκαν στο Κέντρο Ιατρικής Ακριβείας του Πανεπιστημίου Johns Hopkins.

Χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι: 
Η πρωτοβουλία τρέχει τρία μεγάλα ερευνητικά προγράμματα. Αναλύει χιλιάδες φακέλους δεδομένων από διαχρονικές μελέτες που διεκπεραιώθηκαν στο Κέντρο Ιατρικής Ακριβείας του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, έργο το οποίο έχει αναλάβει το Εργαστήριο Βιοπληροφορικής και Ανθρώπινης Ηλεκτροφυσιολογίας (BiHELab) του Ιονίου Πανεπιστημίου. Προβαίνει σε κλινική αποτίμηση απεικονιστικών δεδομένων από την Ελλάδα στο Κέντρο Ιατρικής Ακριβείας στη νόσο Αλτσχάιμερ του Johns Hopkins. Εχει δημιουργήσει το πρώτο στην Ελλάδα «Κέντρο Αριστείας και Ιατρικής Ακριβείας για την Ανοια και τη νόσο Αλτσχάιμερ» με έδρα το Ιδρυμα Τεχνολογίας και Ερευνας (ΙΤΕ) στην Κρήτη, το οποίο συλλειτουργεί με το αντίστοιχο Κέντρο του Johns Hopkins και το BiHELab. Ολα στοχεύουν στη δημιουργία ολοκληρωμένων προφίλ των ατόμων που εξετάζονται, για την ανάπτυξη πρωτοποριακών εξατομικευμένων θεραπειών.
[...]
Ισως η καλύτερη είδηση είναι η λειτουργία από την Πρωτοβουλία και το Ελληνικό Παρατηρητήριο για την Ανοια, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, προτύπων κέντρων ημέρας και ιατρείων μνήμης, που πιστοποιούνται με βάση εφαρμοσμένα πρωτόκολλα της Ιατρικής Σχολής του Johns Hopkins. Μέχρι στιγμής έχουν πιστοποιηθεί 11 κέντρα ημέρας και ιατρεία μνήμης. «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με τον ρυθμό εξέλιξης της πιστοποίησης και μέχρι το τέλος του έτους υπολογίζουμε πως θα έχουν πιστοποιηθεί συνολικά 15 φορείς», ανέφερε στην «Κ» ο επιστημονικός διευθυντής του BiHELab, και πρόεδρος της Πρωτοβουλίας, Παναγιώτης Βλάμος.

Διαθέσιμο όλο το άρθρο στη διεύθυνση:
https://www.kathimerini.gr/society/562475218/altschaimer-draseis-kai-programmata-gia-diarki-veltiosi-tis-frontidas/


Επιστροφή
Σχετικά Νέα

Ενημέρωση

Κτίριο Γραμματειών (Κτίριο 3) Πλατεία Τσιριγώτη 7 (πρώην Πλατεία Παλιού Ψυχιατρείου) Κέρκυρα, 49100 τηλ:26610 87760 / 87761 / 87763
e-mail: cs@ionio.gr
certification
<< <
Απρίλιος 2024
> >>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας