Το BiHELab στο 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κλινικών Μελετών & Έρευνας

ShareThis
Δημοσίευση: 20-11-2025 18:36 | Προβολές: 118
image

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή του BiHELab - Εργαστηρίου Βιοπληροφορικής και Ανθρώπινης Ηλεκτροφυσιολογίας, στο 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κλινικών Μελετών & Έρευνας, που πραγματοποιήθηκε στις 19 Νοεμβρίου 2025 στο Divani Caravel Hotel, συγκεντρώνοντας επαγγελματίες, ερευνητές και στελέχη από τον χώρο της κλινικής έρευνας και της φαρμακευτικής ανάπτυξης.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, ο Καθηγητής Παναγιώτης Βλάμος, επιστημονικός διευθυντής του Εργαστηρίου παρουσίασε την ομιλία με τίτλο: «Εφαρμογές Βιοπληροφορικής με Εργαλεία Τεχνητής Νοημοσύνης σε Κλινικά Δεδομένα»

Κατά την παρουσίαση αναλύθηκαν σύγχρονες μεθοδολογίες βιοπληροφορικής και τεχνικές Τεχνητής Νοημοσύνης που εφαρμόζονται στην επεξεργασία και ανάλυση κλινικών δεδομένων. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην αξιοποίηση εργαλείων μηχανικής μάθησης για τη βελτίωση της ποιότητας και της αξιοπιστίας των κλινικών μελετών, στη συμβολή της βιοπληροφορικής στη διαχείριση μεγάλων βιοϊατρικών δεδομένων και στον ρόλο της Τεχνητής Νοημοσύνης στην εξατομίκευση θεραπευτικών προσεγγίσεων και στην ανάπτυξη νέων θεραπευτικών στρατηγικών.

Η συμμετοχή του BiHELab επιβεβαιώνει τον ενεργό ρόλο του εργαστηρίου στην προώθηση της καινοτομίας, της επιστημονικής γνώσης και της τεχνολογικής εξέλιξης στον τομέα της βιοϊατρικής πληροφορικής.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το συνέδριο: pc-clinicaltrials.com

 


Επιστροφή
Σχετικά Νέα

Ενημέρωση

Κτίριο Γραμματειών (Κτίριο 3) Πλατεία Τσιριγώτη 7 (πρώην Πλατεία Παλιού Ψυχιατρείου) Κέρκυρα, 49100 τηλ:26610 87760 / 87761 / 87763
e-mail: cs@ionio.gr
certification
<< <
Νοέμβριος 2025
> >>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας