Ανασκόπηση διαδικτυακής διημερίδας ενημέρωσης «Ερευνητική δραστηριότητα στον τομέα της βιοϊατρικής - βιοπληροφορικής στην Περιφέρεια Ιονίων νήσων»

ShareThis
Δημοσίευση: 12-07-2021 09:41 | Προβολές: 2167
image

Διαδικτυακή διημερίδα ενημέρωσης με θέμα «Ερευνητική δραστηριότητα στον τομέα της βιοϊατρικής - βιοπληροφορικής στην Περιφέρεια Ιονίων νήσων» - ΙΟΝ51 διεξήγαγε αυτό το Σαββατοκύριακο το Εργαστήριο Βιοπληροφορικής και Ανθρώπινης Ηλεκτροφυσιολογίας του Τμήματος Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Η ενημερωτική διημερίδα που εντάχθηκε στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Ιόνια Νησιά και χρηματοδοτήθηκε μέσω ΕΣΠΑ από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, είχε στόχο την ενίσχυση της περιφερειακής ανταγωνιστικότητας με ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας και των ΤΠΕ, ενώ παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά τα αποτελέσματα των έργων της δράσης στους τομείς της Νευροδοκιμής, της Νευροφάρμας, της Νευροεξέλιξης, του Νευροσυστήματος και της Νευροεκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα στη Νευροδοκιμή παρουσιάστηκε από τον μηχανικό Η/Υ και Πληροφορικής, μεταδιδάκτορα ερευνητή από το Εργαστήριο Βιοπληροφορικής και Ανθρώπινης Ηλεκτροφυσιολογίας, Αριστείδη Βραχάτη, και την ιατρό κυτταρολόγο, συνεργάτη του Εργαστηρίου Βιοπληροφορικής και Ανθρώπινης Ηλεκτροφυσιολογίας, Μαρία Γονίδη, η έρευνα πρωτοκόλλων Κλινικών Δοκιμών με υπολογιστικούς βιοδείκτες που καθορίζουν την εξέλιξη μη γενετικών νευροεκφυλιστικών νόσων.

Στη Νευροφάρμα παρουσιάστηκε επίσης από τον μηχανικό Η/Υ και Πληροφορικής, μεταδιδάκτορα ερευνητή, Αριστείδη Βραχάτη και την ιατρό νευρολόγο, συνεργάτη του Εργαστηρίου Βιοπληροφορικής και Ανθρώπινης Ηλεκτροφυσιολογίας, Μαριάννα Καστή, η έρευνα φαρμακευτικών πρωτοκόλλων με υπολογιστικούς βιοδείκτες που καθορίζουν την εξέλιξη μη γενετικών νευροεκφυλιστικών νόσων.

Στη Νευροεξέλιξη παρουσιάστηκε από τη βιολόγο, υπ. διδάκτορα, από το Εργαστήριο Βιοπληροφορικής και Ανθρώπινης Ηλεκτροφυσιολογίας Αντιγόνη Αβραμούλη και τον φυσιοθεραπευτή, υπ. διδάκτορα, του Εργαστηρίου Βιοπληροφορικής και Ανθρώπινης Ηλεκτροφυσιολογίας, Στέφανο Πατσίρη, η ανάπτυξη υπολογιστικών εργαλείων αξιολόγησης της εξέλιξης μη γενετικών Νευροεκφυλιστικών νόσων με χρήση βιοδεικτών.

Στο Νευροσύστημα παρουσιάστηκε από την πτυχιούχο Νευροεπιστημών, υπ. διδάκτορα, από το Εργαστήριο Βιοπληροφορικής και Ανθρώπινης Ηλεκτροφυσιολογίας, Κωνσταντίνα Σκολαρίκη και τον μαθηματικό, υπ. διδάκτορα, από το Εργαστήριο Βιοπληροφορικής και Ανθρώπινης Ηλεκτροφυσιολογίας, Διονύση Χειρδάρη, το σύστημα υποστήριξης αποφάσεων με ανάλυση πολυδιάστατων δεδομένων μη γενετικών Νευροεκφυλιστικών νόσων.

Τέλος στη Νευροεκπαίδευση παρουσιάστηκε από τον μαθηματικό, μεταδιδάκτορα ερευνητή, από το Εργαστήριο Βιοπληροφορικής και Ανθρώπινης Ηλεκτροφυσιολογίας, Σπύρο Δουκάκη και την μαθηματικό, υπ. διδάκτορα, Παναγιώτα Γιαννοπούλου, η ενίσχυση γνωσιακών ικανοτήτων ατόμων με ήπια γνωσιακή διαταραχή μέσω μετρήσιμης συμπεριφορικής μελέτης Βιοπληροφορικής και Ανθρώπινης Ηλεκτροφυσιολογίας.

Τις επιδράσεις της Ψηφιακής Υγειονομικής Πληροφοριακής Συμπεριφοράς στις υγειονομικές αποφάσεις παρουσίασε ο αναπληρωτής καθηγητής από το Τμήμα Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου Πέτρος Κωσταγιόλας, ενώ την Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα στην Υγεία θα παρουσιάσει ο επικ. καθηγητής, από το Τμήμα Τουρισμού, Ναούμ Μυλωνάς.

Τη διημερίδα χαιρέτισαν το πρωί ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας της Περιφέρειας Ιονίων νήσων Κώστας Ζορμπάς, ο πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου καθηγητής, Ανδρέας Φλώρος, ο πρόεδρος ΠΕΚ ΙΠ, καθηγητής, Παναγιώτης Βλάμος και ο επικ. καθηγητής, επιστημονικά υπεύθυνος έργων (ΙΟΝ51) Θέμης Έξαρχος.

(Αντιγραφή από το ΑΠΕ-ΜΠΕ)

 

 

Επιστροφή

Ενημέρωση

Κτίριο Γραμματειών (Κτίριο 3) Πλατεία Τσιριγώτη 7 (πρώην Πλατεία Παλιού Ψυχιατρείου) Κέρκυρα, 49100 τηλ:26610 87760 / 87761 / 87763
e-mail: cs@ionio.gr
certification
<< <
Μάρτιος 2024
> >>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Σήμερα, Παρασκευή 29-03-2024
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας