Συνέργεια Εργαστηρίου Υπολογιστικής Μοντελοποίησης (CMODLab) με το Εργαστήριο Εντομολογίας & Γεωργικής Ζωολογίας του Τμήματος Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

ShareThis
Δημοσίευση: 30-05-2025 11:48 | Προβολές: 155
image

Επίσκεψη αντιπροσωπίας του Εργαστηρίου Υπολογιστικής Μοντελοποίησης (CMODLab) του Τμήματος Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου στου χώρους και τις εγκαταστάσεις του Εργαστηρίου Εντομολογίας και Γεωργικής Ζωολογίας του Τμήματος Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα. Σκοπός του ταξιδιού ήταν η έναρξη πολυεπίπεδης συνεργασίας των δυο ερευνητικών ομάδων με επίκεντρο φυσικά την καινοτόμα ψηφιακή παγίδα εντόμων που έχει αναπτυχθεί στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Η ομαδα του Εργαστηρίου Υπολογιστικής Μοντελοποίησης (CMODLab) τοποθέτησε στο πεδίο ηλεκτρονικές παγίδες για έντομα που απειλούν καλλιέργειες εκτός της ελαιοκαλλιέργειας, και που απειλούνται από το έντομο της μύγας της Μεσογείου. Το επόμενο διάστημα θα υλοποιηθούν από κοινού πειράματα με σκοπό να ερευνηθεί η χρησιμότητα της ψηφιακής παγίδας του Εργαστηρίου Υπολογιστικής Μοντελοποίησης (CMODLab) στην παρακολούθηση και διαχείριση της μύγας της Μεσογείου. Τέλος, η συνεργασία μεταξύ των δυο ερευνητικών ομάδων επεκτάθηκε και στη μελέτη ανάπτυξης κατάλληλων λογισμικών για την πρόβλεψη της εξέλιξης της μύγας της Μεσογείου σε πραγματικές συνθήκες πεδίου.


Επιστροφή
Σχετικά Νέα

Ενημέρωση

Κτίριο Γραμματειών (Κτίριο 3) Πλατεία Τσιριγώτη 7 (πρώην Πλατεία Παλιού Ψυχιατρείου) Κέρκυρα, 49100 τηλ:26610 87760 / 87761 / 87763
e-mail: cs@ionio.gr
certification
<< <
Ιούνιος 2025
> >>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Σήμερα, Κυριακή 01-06-2025
Προσεχώς
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας